Megagames

Megagames är en term som myntades i början av 1980 talet av Andy Callan, en krigsspels entusiast och historiker som var med och grundade Wargame Developments. Spelformen blev sedan en realitet genom arbetet av militärhistorikern och tv personligheten Paddy Griffith. Han anordnade de allra första megagames, och många av hans spelare kom till att bli de människor som utgör grunden av den nuvarande megagame scenen i England.

Megagame Makers UK, är den främsta samlingsidan för den Engelska Megagames scenen. En scen som på senare år har spridit sig till alla världens hörn. Det är även här som vi på Game Makers Malmö har funnit inspiration till vårat engagemang.

Megagames är en typ av lagbaserade spel med fler än 20 spelare. Det kan ta många spelformer så som operativa krigsspel, tribaliserande rådspel, eller renodlade friform. Spelen blandar oftast många element från andra traditionella spelformer så som larp, berättarspel, eller brädspel. Focus ligger på historieberättande och upplevelsen och många spel har inte ens några specifika slutmål eller vinstkriterier. Spelformen öppnar för att behandla många olika ämnen så som politik, ekonomi, historia, science fiction, och fantasy.