Watch The Skies

wts logo small

 

Detta megagame är inspirerat av det klassiska datorspelet ´UFO Enemy Unknown´ samt det nyare, utomordentliga spelet XCOM. Medan båda spelen går väldigt hårt in på att vara taktiska, saknas tyvärr väldigt mycket av politiken och diplomatin en kan tänka sig krävs medan en är under attack av en utomjordisk kraft.

Därför skapades megagame.

Grundtanken är att rymdvarelser från yttre rymden börjar besöka jorden mer och mer frekvent för att kidnappa, undersöka, och terrorisera människorna. Vad är deras motiv? Är deras slutgiltiga mål att bryta ner människan och ta över, eller är det att få mänskligheten demoraliserad och svag nog för en storskalig invasion, eller kanske är det något så pass invecklat att endast dom själva begriper det? Någonstans där ute finns sanningen.

 

Huvuddelen av spelet handlar om hur mänskligheten som en samling av politiska enheter bestämmer sig för att reagera på den pågående stigande krisen, vid sidan om globala och regionala kriser som dag för dag trappas upp. Därför har de mänskliga spelarna inte bara utomjordingar att ta hand om och se upp för – De kommer även behöva se upp för varandra.

Under ett spels gång kommer det dyka upp nya teknologier, utvecklingar och event som kan ”förstöra” dessa enkla regler.

Så, fortsätt att njuta av din dag…men glöm ej att kasta ett öga mot himlen!

 

  • SHUT UP & SIT DOWN plays Watch the Skies